Belgacom storingen

Een gesprek dat ik vandaag had met een medewerker van het callcenter achter het gratis nummer voor storingen van Belgacom:

Erik: Er is een probleem met mijn vaste lijn, er is geen beltoon.

Belgacom medewerker: Mag ik het nummer van uw vaste lijn?

Erik: 015/….

Belgacom medewerker: Uit onze tests blijkt dat de lijn perfect in orde is. Ik kan datapakketten tot aan uw telefoon sturen. Alles werkt perfect!

Erik: En toch kan ik niet bellen. Ik krijg geen beltoon.

Belgacom medewerker: Ik herhaal nogmaals dat uw lijn volledig in orde is. Maar als u het echt wil dan kunnen we een technicus sturen. Dit is natuurlijk volledig voor uw rekening aangezien de lijn perfect werkt en er geen reden is om een technicus te sturen.

Erik: Ik ben niet bereid te betalen voor iets wat niet mijn fout is.

Belgacom medewerker: Mijnheer, we hebben uw telefoonnummer nodig voor dit dossier.

Erik: Ik gaf je mijn nummer toch bij het begin van dit gesprek?

Belgacom medewerker: Ja, maar ik heb een nummer nodig dat werkt…

Erik: Zucht…..

Netto resultaat: Ik ben nog steeds niet bereikbaar op mijn vaste lijn. Maar ik weet nu wel dat ze volledig in orde is. 🙂

Je vraagt je af welke selectieproeven ze bij Belgacom hebben als ze personeel in dienst nemen. Zo zie je maar dat je je geen zorgen moet maken over je intelligentieniveau bij het zoeken naar werk. Langs de andere kant is de kans natuurlijk wel bestaande dat de meeste mensen een beetje overgekwalificeerd zijn om bij Belgacom aan de slag te gaan.

Toch leuk te weten dat er nog zekerheden zijn in dit Belgenland. De kwaliteit van de dienstverlening van onze nationale telco is over de loop der jaren nog steeds van hetzelfde niveau. Lang leve Belgacow.

8 gedachten aan “Belgacom storingen”

  1. Beste,

    de uitspraken omtrent mijn collega’s laat ik voor uw rekening, de operatoren van de klantendienst trachten weldegelijk zo goed mogelijk de klanten te helpen. Ook al lukt dat jammergenoeg niet altijd even goed (zie ook uw verhaal).

    Ik nodig u uit om me uw klantengegevens te bezorgen via email (als beheerder van deze site kunt u m’n adres zien). Ik kan dan uw probleem nader onderzoeken.

    Vriendelijke groeten,
    Eva van Belgacom

  2. Eva mag mij corrigeren in het geval ik mij vergis, maar normaal gezien mag een interventie alleen maar aangerekend worden indien men vaststelt dat de fout bij de klant ligt. Als de technicus ter plaatste komt en hij stelt vast dat je telefoontoestel gewoon defect is, dan zal je inderdaad zijn tussenkomst moeten betalen aangezien de dienstverlening van Belgacom geen gebreken heeft in dit geval. Toen er bij mij thuis een paar maanden geleden werd vastgesteld dat de storing die ik had helemaal niet aan mezelf of mijn toestel te wijten was, heb ik niets aangerekend gekregen ondanks het feit dat men op voorhand vermeld had dat die kans er wel in zat.

    Nu, je laat duidelijk merken dat je het gemiddeld IQ van een Belgacom-medewerken laag inschat, maar als ik mij niet vergis is het niet wettelijk om een telefoon-gesprek met iemand zo maar op het internet te publiceren zonder de toestemming van de persoon of in dit geval de firma waarmee je gesproken hebt. Zonder toestemming kan dit beschouwd worden als een schending van de privacy-wet omdat een telefoongesprek altijd als iets vertrouwelijk wordt beschouwd tenzij één van beide partijen op voorhand verklaart dat het gesprek eventueel opgenomen of gepubliceerd kan worden. Dat is ook de reden waarom je soms zo’n boodschap hoort bij bepaalde klantendiensten voordat je met een operator wordt doorverbonden. Met andere woorden, je bent niet veel slimmer dan de mensen die jij zo laag inschat 😉

  3. Beste J.M.

    Ik hou niet zo van anonieme reacties. (Beetje flauw dat fake e-mailadres dat je invulde)

    Maar ik heb zo een sterk vermoeden dat we elkaar zondag reeds telefonisch spraken. 🙂

    Leuk te weten dat de interne klachtendienst van Belgacom zo efficiënt werkt.

  4. betreft mijn vast telefoontoestel heeft geen kiestoon of verbinding tel nr 037743787
    gelieve dit na te zie dank bij voorbaat

    Wilfried smet Nieuwebaan 73 9150 Kruibeke

  5. Nadat mijn internet per vergissing werd afgesloten en ik in een gevecht van 4 uur met allerlei belgacom-medewerkers (die beweerden dat het wel werkte!) toch terug internet heb, blijkt nu mijn e-mail niet meer te werken. Op de technische dienst kreeg ik een hoogst onvriendelijk persoon die beweerde dat alles wel werkte. Ik zei waarom ik dan geen mails krijg of kan verzenden, zei hij dat ik aan mijn accounts geprutst heb….Dan belde ik de klantendienst. een zeer vriendelijk en behuplzaam persoon vertelde mij dat de schuld bij belgacom lag. Met excuses..het zou snel in orde gebracht worden…nog steeds niets. Belgacom dwingt mij zo naar telenet over te stappen!! Leve belgacom!! Ik moet hieriner mijn e-mail adres invoeren;;;ik vraag me ag waarom…mij e-mail werkt niet…..

  6. wij zijn verleden jaar over gestapt en sinds gans het jaar altijd maar blijvende klachten zowel met het internet als de storingen op de TV ; mijn vrouw is er helemaal niet over te spreken wat moeilijkheden met de radio zenders waar we vroeger geen problemen mee haden ze haden gewoon de kabel afgesneden waardoor we nu op de digicorder moeten aan sluiten met de nodige last van de franse zenders.

  7. Mijn vaste lijn 038286531 kan niet bellen naar 032336573 het antwoord is dit numer is niet aangesloten maar dat klopt heelemaal niet

    Mbg

    P.Schwalb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *