Drones???

De Standaard publiceerde gisteren een artikel over een aanval met een onbemand vliegtuig in Pakistan. De auteur van dienst toont met dit stuk nogmaals aan dat de  job vele (online) journalisten niet meer omvat dat het herformuleren van een eerder geschreven tekst en het publiceren van standaardfoto’s. Blijkbaar is enig denkwerk of kritische reflectie niet meer opgenomen in de jobomschrijving van een journalist. Zo werd dit artikel opgesmukt met een standaardfoto van een ‘drone’. Jammer genoeg levert een zoekopdracht naar foto’s die getagd zijn met het woord drone ook afbeeldingen van multirotor modelvliegtuigjes op… Zo is de publieke opinie rond modelvliegtuigjes ook weer geholpen. De lezers van de kwaliteitskrant De Standaard zijn nu geïnformeerd over de dodelijke kracht, twee raketten en 8 doden, van een stuk ‘speelgoed’ dat amper een fototoestel kan optillen en maximaal 8 minuten in de lucht kan blijven voordat de batterij op is.

drone

Bron: Amerikaanse drone doodt acht militanten in Pakistan – De Standaard

PS: Het Amerikaans leger maak inderdaad gebruik van onbemande vliegtuigen. Maar dan spreken we over materiaal zoals de General Atomics MQ-9 Reaper drone op de foto hieronder…

mq-9_reaper_cbp

Eén gedachte over “Drones???”

  1. Als tevreden lezer van kwaliteitskrant De Standaard toch even een kritische reflectie. Over de foto heb je waarschijnlijk gelijk (meestal is het trouwens niet de taak van de journalist maar wel van een fotoredacteur om die te vinden). Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en denkwerk, dan moet je natuurlijk ook bereid zijn om voor een echte krant te betalen, want zo’n eigenschappen zijn niet gratis. Een onlineversie van een krant is dat wel, en daarvan mag je dus niet meer verwachten dan relevante berichten die snel en hapklaar overgenomen worden uit andere bronnen zoals persbureaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *