Skype

Gratis bellen via het Internet. Vanaf nu ben ik via Skype bereikbaar. Mijn Skype account had ik wel al een aantal jaartjes maar veel ben ik sinds de aanmaak van mijn gebruikersnaam niet online geweest met Skype. Het probleem was dat de geluidskaart in mijn vaste computer steeds een vervelend gezoem ging maken tijdens het Skypen. Niet echt bevorderlijk voor de verstaanbaarheid van het gesprek. Met de portable is dit probleem nu van de baan. Skypen vanaf de Dell Latitude gaat perfect, zelfs zonder hoofdtelefoon en microfoon. Gewoon tegen het scherm praten en de tegenpartij door de luidsprekers horen antwoorden. Best grappig. Bovendien is er nu een Skype package voor Ubuntu dat er goed uitziet op de Gnome desktop. De vorige versie van Skype voor Linux bleek enkel voor KDE te zijn. Dit was onder Gnome ronduit lelijk en onhandig.

De echte doorbraak voor mijn gebruik van Skype ligt toch wel bij de “SMC Wi-Fi Phone for Skype”. Ik heb dit toestelletje nu sinds ongeveer en week en ik ben bijna constant met Skype online geweest. Tegenwoordig zijn er al veel Skype handsets op de markt. Het grote verschil met de meeste van deze handsets is dat de Wi-Fi Phone van SMC volledig zelfstandig werkt. Het toestel ziet er niet alleen uit zoals een GSM en ook de werking is heel gelijkaardig. Net zoals een GSM maakt de Wi-Fi Phone verbinding met een zendmast, een Wi-Fi toegangspunt in dit geval, en werkt de telefoon volledig autonoom. Dit in tegenstelling tot de meeste Skype telefoon die in essentie niet veel meer zijn dan een microfoon en luidspreker. Deze handsets moeten steeds verbonden zijn met een computer waarop de Skype software geïnstalleerd staat. Voor de Wi-Fi Phone volstaat een Internetverbinding via een draadloos netwerk. Het Skype programma staat gewoon om de telefoon.

Natuurlijk is de werking nog niet 100% procent te vergelijken met de werking van een GSM. Een standby tijd van 30 uur en een gesprekstijd van 2 uur ligt ver onder wat je actueel mag verwachten van een GSM. Verder is de luidspreker ook redelijk stil. Maar niet te stil. En je moet natuurlijk in de buurt van een draadloos netwerk zijn om te kunnen bellen. Maar aangezien de meeste mensen thuis en op het werk al over dergelijke systemen beschikken is dit geen echte beperking meer.

Kortom: leuk materiaal… bel me maar een keertje 🙂

ps: Blijkbaar heeft men bij Skype nog een klein probleempje waardoor mijn online status niet correct weergeven wordt. Ook wanneer er op de pagina ‘offline’ staat is de kans redelijk groot dat ik toch online ben via de SMC telefoon. In het Skype programma is mijn online status wel juist.

Eén gedachte over “Skype”

  1. Wie weet bel ik je nog wel eens. Ik heb skype onlangs ook nog eens geïnstalleerd, maar heb ‘m onder Ubuntu eigenlijk nog niet getest. En ik beschik nog niet over zo’n VOIP-telefoon, vooral omdat ik Skype momenteel ook zo weinig gebruik. Een beetje “de kip of het ei”-verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *