Start to run

Ik was er al een tijdje over aan het denken. Maar vanmorgen is het er dan toch eindelijk van gekomen. Waarover ik het heb? Wat meer lichaamsbeweging!

Elke dag gaan werken zorgt ervoor dat je niet al te veel meer gaat bewegen. Bij mij was het gereduceerd tot elke dag 10 minuten stappen tussen het station en de school. De zomervakantie is dan ook ideaal om terug wat meer te gaan bewegen. ‘Lopen’ dacht ik zo. Maar het probleem is dat je dan wel op een zeker ogenblik daadwerkelijk de stap moet zetten en eraan beginnen.

De grote doorbraak kwam er dan vanmorgen met de ‘Start to run’-podcast van TV Eén. De podcast bestaat blijkbaar al een paar maanden. Ik had er enkel nog niet van gehoord. Net wat een techneut nodig heeft om ergens aan te beginnen.

MP3’s downloaden van de online blog, batterijen zoeken, bestanden op een MP3 speler laden… best leuk allemaal en dan met Evy Gruyaert op pad.

De eerste ‘les’ is in ieder geval goed meegevallen. Nu batterijen opladen (voor de MP3 speler) en zien wat de volgende dagen brengen.

— Aanpassing — december 2007 —

Sinds oktober 2007 is Eén gestopt het het aanbieden van de podcast. Een spijtige zaak. Gelukkig is er nog de website van de Vrije Universiteit Brussel. Op de pagina van de VUB sportdienst kan je alle mp3 bestanden vinden.

— Aanpassing — november 2008 —

De podcast blijkt om geen enkele website meer beschikbaar te zijn. De bestanden blijken op vraag van de rechthebbende (Mertens Media?) overal verwijderd te zijn.

Spijtig…

5 gedachten aan “Start to run”

  1. Mijn vriendin en ik zouden ook willen beginnen lopen. Dit weekend hopen we elk een paar loopschoenen te kunnen gaan halen in de solden. Na de aanschaf van onze nieuwe fietsen (die we vrijdagavond voor een kleine week meenemen naar zee) wordt dit een tweede stap naar een sportiever leven.

    Hoop doet leven, zeker? 😉

  2. Geachte,

    Vermits ik enkele maanden geblesseerd geweest ben moest ik verplicht stoppen met lopen. Ik zou er terug mogen mee starten en zou dit graag via de start to run doen en als coach Evy Gruyaerts. Maar tot mijn verbazing is de site hiervan niet meer online. zou u mij aan die file kunnen helpen.

    Alvast bedankt!
    Groetjes,
    Anke Piedfort

  3. kan ik de lessen van evy Gruyaerts voor de start to run nog ergens verkrijgen. ze zijn van mijn mp3 gewist.
    kan er iemand mij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *