Euromuntjes ???

Gazet van Anwerpen brengt vandaag op zijn voorpagina het bericht dat Minister Didier Reynders voor 162,9 miljoen euro euromuntjes gaat bestellen. In tegenstelling tot wat je zou kunnen verwachten refereert het bedrag niet naar de nominale waarde van de nieuwe muntjes maar wel naar de werkelijke productiekost.

Verschillende landen uit de Eurozone hebben reeds jaren geleden ingezien dat munten van 1 en 2 eurocent absoluut overbodig zijn. Maar is België is mij blijkbaar een andere mening toegedaan. In totaal gaat Minister Reynders 90 miljoen nieuwe muntjes van 1 en 2 cent laten slaan. Dit brengt de productiekost van een eurocent-muntje op 1,81 eurocent.

In praktijk wil dit dus zeggen dat de overheid massaal Belgisch kapitaal gaat vernietigen. Wij, de belastingbetalers, betalen dus 1,81 eurocent voor een product met een absolute waarde van 1 eurocent. Prachtig…

Vroeger was er een goudreserve om de waarde van het geld te waarborgen. Ondertussen is die goudwaarborg al lang verdwenen. Logisch ook, onze munten zijn actueel waardevoller dan hun nominale waarde.

Waanzin…

Tot slot nog een tip voor iedereen die de laatste jaren muntjes van 1 cent verzameld heeft. Minister Reynders is dringend op zoek naar deze muntjes. Maar breng je verzamelde muntjes niet naar de bank! Breng ze massaal naar het kabinet van Minister Reynders. De Minister is bereid om 1,81 eurocent te betalen voor elk muntje dat je teruggeeft. Allen daarheen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *